fbpx Skip to main content

LionEight veruje u važnost pružanja prilika mladim ljudima da steknu praktično iskustvo i razviju svoje veštine koje će im pomoći u budućoj karijeri. Kroz naš program stručne prakse aktivno mentorišemo i podržavamo praktikante tokom celog procesa.

Naš sagovornik, Martina, odabrala je da se pridruži marketing sektoru LionEight-a zbog svoje strastvene ljubavi prema kreiranju strategija i kreativnom izražavanju. Martina vidi marketing kao fascinantan spoj analize, komunikacije i inovacije, te je želela da stekne prvo praktično iskustvo u ovoj oblasti kako bi dalje razvijala svoje veštine.

Put do prakse

“Stručna praksa je obavezna i sastavni je deo završne godine na Ekonomskom fakultetu. Bez velikog očekivanja sam počela da istražujem kompanije u kojima bih mogla da odradim praksu i pažnju mi je privukala kompanija LionEight. Poslala sam im e-mail i kako sam dobila odgovor gotovo odmah, znala sam da je kompanija ozbiljna i spremna za saradnju. Nakon razgovora, ubrzo smo se i dogovorili o početku realizacije stručne prakse.

Iskustvo u kompaniji

Dolaskom u kompaniju, dočekala me je prijatna atmosfera i pozitivna energija. Zaposleni, iako puni obaveza i svojih dnevnih zadataka, pokazali su veliku posvećenost i spremnost da podele svoje znanje i iskustvo, kao i otvorenost za sva potencijalna pitanja i nedoumice. Praksu sam radila u marketing sektoru, a pored marketinga, LionEight je otvoren da primi praktikante i u drugim sektorima.

Dnevni tok prakse

Plan prakse obuhvatao je edukativni i praktični deo. Moj mentor i ostali članovi marketing tima su me svakodnevno obučavali o različitim aspektima poslovanja marketing departmana. Svakog dana sam dobijala nove edukacije, zadatke i izazove, od strane članova marketing tima. Od mentora sam dobijala objašnjenja i savete, a nakon toga i zadatke i smernice za samostalan rad. Nakon što bih dobila svoje zadatke, počinjao je radni deo dana. Ukoliko bih se suočila sa nekim izazovom, uvek sam mogla da računam na pomoć i pojašnjenje.

Feedback i razvoj

Nakon završenih zadataka, sledio bi feedback. Feedback je bio konstruktivan, a mentor se trudio da pored toga što istakne ono što sam dobro uradila, istakne i one delove koje bih mogla da unapredim. Zahvaljujući otvorenoj komunikaciji sam bolje razumela svoje snage i slabosti. Mentor je veoma profesionalno pristupio celoj praksi i uticao je na to da iz kompanije izađem sa pozitivnim utiskom i lepim iskustvom. Svaki dan je bio nova prilika za učenje i napredak.

Zahvaljujući kompaniji LionEight sam pored znanja i veština stekla i samopouzdanje i veru u svoje sposobnosti. Praksa nije bila samo obaveza koju sam morala da ispunim, već i prilika za lični i profesionalni razvoj. Ovo je iskustvo koje će mi ostati u lepom sećanju i rado bih ga preporučila svim studentima koji su spremni da započnu svoj profesionalni razvoj.”